Lais speelt titelloos debuutalbum in de Ancienne Belgique

In 2007 heeft de Ancienne Belgique het succesvolle concept "Rewind"-concerten gelanceerd. Belgische groepen spelen in de reeks optredens hun doorbraakalbum integraal. Na The Scabs (Royalty in exile) en The Kids (The Kids) is het nu de beurt aan Lais om zijn debuut van onder het stof te halen.

Jorunn Bauweraerts, Nathalie Delcroix en Annelies Brosens zorgden in 1998 voor een opmerkelijke revival van de Vlaamse folkscene. Lais gooide hoge ogen met een aanstekelijke mix van oude folksongs met een hedendaagse touch.

Het titelloze debuutalbum van Lais lag in 1998 in de winkelrekken, met nummers als "De wijn", "Isabelle" en "'t Smidje". Er gingen 75.000 exemplaren over de toonbank. Twee jaar later volgde de bevestiging met het album "Dorothea". De groep stond onder meer op het podium van Rock Werchter en Pinkpop.

Op donderdag 29 mei staat Lais op het podium van de AB voor de integrale opvoering van hun debuutalbum.