Louis Michel hekelt "consensuele" imago Di Rupo

Europees parlementslid Louis Michel (MR) is kritisch voor het imago van premier Elio Di Rupo (PS). In het RTBF-radioprogramma "Matin Première" verweet Michel maandagochtend de eerste minister "nooit het debat te voeden" en enkel bezig te zijn met wat "goed en aantrekkelijk" is.

Jean-Luc Dehaene (CD&V) en Guy Verhofstadt (Open VLD), twee van Di Rupo's voorgangers in de Wetstraat 16, waren "minder gevoelig" voor het consensuele imago, zei Michel. Di Rupo "heeft beslist die houding aan te nemen (...) omdat hij gelooft dat het meer rendeert".

"De burgers zijn veel intelligenter en subtieler dan dat", zei de voormalige minister van Buitenlandse Zaken nog. Volgens hem hebben de kiezers "nood aan een politiek aanbod" op het vlak van pensioenen en jobs.

lees ook