Meer dan honderd mensen gearresteerd bij massaprotest in Moskou

Bij een massaprotest in Moskou heeft de politie meer dan honderd mensen opgepakt. Ze protesteerden aan een gerechtsgebouw tegen politieke willekeur bij justitie. Bij de gearresteerden hoorden ook twee leden van de punkgroep Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova en Maria Aljochina.
AP2014

Vorige vrijdag werden acht oppositieleden schuldig bevonden aan geweldpleging tijdens een betoging tegen de Russische president Poetin in 2012, op de dag voor zijn derde ambtstermijn. De strafuitspraak werd uitgesteld tot vandaag, volgens de oppositie om ophef tijdens de slotceremonie van de Olympische Winterspelen vorige zondag te vermijden.

Zeven beschuldigden kregen variërende straffen van 2,5 tot 4 jaar werkkamp. De achtste kreeg 3 jaar en 3 maanden werkkamp met uitstel. Amnesty International uitte scherpe kritiek op het proces.