Multiculturele wereld in kleuterreeks "Boris en Binti"

De kinderzender Ketnet wil met de nieuwe Vlaamse animatiereeks "Boris en Binti" kleuters laten kennismaken met een multiculturele wereld. Dat laat de zender weten in een persbericht. In de reeks wordt eenvoudig Nederlands gesproken, wat ook anderstalige kleuters en hun ouders moet helpen bij het verwerven van het Nederlands.
© EPwERK

"Boris en Binti" is een animatiereeks over twee kleuters van vreemde origine die kleine alledaagse dingen beleven bij hun thuis en in hun buurt. Boris is van Oost-Europese origine en woont in een sociale woonwijk. Binti is van Afrikaanse afkomst en woont met haar mama in een appartementsgebouw.

Met de reeks wil Ketnet naar eigen zeggen kleuters laten kennismaken met een eigentijdse, multiculturele en herkenbare kleuterwereld. "Ketnet is er voor álle kinderen", zegt  netmanager Wouter Quartier in een persbericht. “Boris en Binti is niet alleen een heel fijne animatiereeks, maar speelt tegelijk ook in op taalverwerving voor kinderen van vreemde origine. Taal is immers essentieel voor hun ontwikkeling en cruciaal voor hun integratie."

"Boris en Binti" werd bedacht door An Wuyts. Zij is leerkracht Nederlands voor anderstaligen en schreef daar al diverse handboeken voor. Ze was ook ambassadeur van het Huis van het Nederlands. De reeks werd geanimeerd door haar dochter Ellen Pollard, grafisch vormgever van het productiehuis EPwERK.

De reeks wordt vanaf 1 maart uitgezonden op Ketnet.