NAVO maakt 19 miljoen euro vrij om te voorkomen dat bouw nieuw hoofdkwartier stilvalt

De ambassadeurs van de 28 NAVO-lidstaten hebben begin deze maand beslist om 19 miljoen euro uit de reserves van de alliantie vrij te maken om te voorkomen dat de werken aan het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Brussel stilvallen. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel en is aan Belga bevestigd.
BELGA

Enkele weken terug raakte bekend dat de kosten voor de nieuwe hoofdzetel uit de hand aan het lopen zijn. De bouwgroep BAM Alliance zou laten weten hebben dat er een meerkost van 245 miljoen euro is. De werken zouden ook negen maanden later dan gepland klaar zijn. Normaal zouden de nieuwe gebouwen begin 2016 opgeleverd worden.

Om te voorkomen dat de werken stilgelegd moeten worden, hebben de NAVO-ambassadeurs ermee ingestemd 19 miljoen euro extra vrij te maken.

Verschillende lidstaten zouden echter weigeren om nog extra middelen vrij te maken. Zo zouden het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië eisen dat er in andere budgetten gesnoeid wordt om de meerkost van de bouw op te vangen. Canada zou NAVO-baas Rasmussen hebben laten weten dat het zich tegen "elke extra financiële bijdrage" kant.

Meest gelezen