Ontplofte glascontainer bewust vernield?

Bij de explosie van een glascontainer in Koekelberg kwam dit weekend een 19-jarige jongeman om het leven. Het gerecht onderzoekt nu of er misschien een verband is met een ander gerechtelijk dossier, omdat de ontplofte container verzegeld was.

Dit weekend ontplofte een glascontainer in Koekelberg nadat iemand er een molotovcocktail in had gegooid. Een 19-jarige jongeman die tijdens de explosie vlakbij stond, raakte zwaargewond in het aangezicht. Hij overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Nu blijkt dat de container verzegeld was in het kader van een ander onderzoek. Het valt dus niet uit te sluiten dat iemand de molotovcocktail heeft gebruikt om bewijsmateriaal in de container bewust te vernietigen. De jongeman die omkwam bij de ontploffing is geen verdachte in dit dossier.