Transportbedrijf Gheys koopt 34 hectare industriegrond van Dow Belgium in Tessenderlo

Het transportbedrijf Groep Gheys uit Mol koopt 34 hectare industriegrond in Tessenderlo, waar chemiebedrijf Dow Chemical zijn activiteiten vorig jaar stopzette. Dat meldt vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle, die door Dow onder de arm genomen werd om een terrein van 50 hectare te verkopen.

Groep Gheys wil haar logistieke activiteiten verder uitbouwen op de terreinen aan het afrittencomplex Tessenderlo van de E313. "Deze uitbreiding zal de volgende jaren resulteren in een geleidelijke verdere toename van de tewerkstelling", luidt het in een persbericht van Jones Lang LaSalle, dat nog op zoek is naar een koper voor het resterende gedeelte van het terrein. Door de sluiting van Dow Tessenderlo gingen ongeveer 100 banen verloren.