Vakbonden en directie Agfa-Gevaert aan tafel voor verzoeningsgesprek

De verzoeningspoging komt er nadat de arbeiders bij Agfa-Gevaert een voorstel voor een cao met een tweederdemeerderheid hadden weggestemd. Het voorstel van directie en vakbonden omvatte onder meer een forse inlevering op de brugpensioenregeling.

Eerder maandag liet vakbondssecretaris Philippe Vanweddingen (ACV BIE) verstaan met goede hoop naar de onderhandelingstafel te trekken: "Veel zal afhangen van de directie. Willen zij, en vooral, kunnen zij nog iets doen?"

De uitkomst van de vergadering is maandagavond nog onduidelijk. Er wordt verwacht dat de vergadering de nacht in zou gaan. Dinsdagmiddag wordt het resultaat van de verzoeningspoging voorgelegd aan het personeel, bij de ploegenwissel.

De onvrede bij de arbeiders zorgde ervoor dat het werk bij de afdelingen in Mortsel en Heultje (bij Westerlo) vorig week werd neergelegd.