Venezolaanse president wil nationale dialoog

De Venezolaanse president Nicolas Maduro wil een nationale dialoog opstarten als antwoord op de golf van manifestaties in het land, waarbij de afgelopen weken al tien mensen omkwamen. Ook zondagavond werd er weer betoogd door voorstanders van de regering.

"Het gaat om een nationale vredesconferentie die ik woensdag wil opstarten, met alle sociale, politieke, corporatistische en religieuze stromingen", aldus Maduro in een toespraak voor zijn aanhangers.

Voor maandag zijn er ontmoetingen gepland met de gouverneurs van de regio's, inclusief zij die deel uitmaken van de oppositie. Het is niet duidelijk of Henrique Capriles, die vorig jaar bij de verkiezingen verslagen werd door Maduro, op de uitnodiging zal ingaan. Hij wil dat de vergadering zou uitgezonden worden op de televisie.

Zondag werd opnieuw gedemonstreerd in het centrum van Caracas door aanhangers van de president. Het ging vooral om bejaarden, gekleed in het rood van de "chavistas". "Gedaan met het geweld van de jongeren. Dit is een land van vrede en we willen een vredevolle toekomst", becommentarieerde de 60-jarige Christina Marcos de studentenprotesten van de afgelopen weken.