Wie heeft een Australische mango van 7 ton gestolen?

Opschudding in Bowen in de Australische deelstaat Queensland: dieven zijn er aan de haal gegaan met "The Big Mango", een reuzegroot standbeeld in de vorm van een mango. Het beeld werd ruim 10 jaar geleden opgericht als ode aan het gewas dat in de regio veelvuldig wordt gekweekt. Sommigen menen dat het om een promotiestunt gaat.

De diefstal vond vanmorgen in alle vroegte plaats. Op camerabeelden is te zien hoe een kraanwagen tot aan "The Big Mango" wordt gereden. Een tijdje later was het monument van 7 ton verdwenen.

Ruim 10 jaar geleden werd het standbeeld even buiten Bowen opgericht als eerbetoon aan de mango die in de regio veelvuldig wordt gekweekt. Het heeft eerder overstromingen, cyclonen en stormen doorstaan, maar is nu dus spoorloos.

"We denken dat het beeld weldra boven water zal komen", zegt het hoofd van de dienst voor toerisme Paul McLaughlin. "Het is niet bepaald een object dat makkelijk kan worden verborgen. Verkopen is al helemaal uitgesloten."

"We hebben contact opgenomen met de politie, maar we hebben de mango niet als gestolen opgegeven. Wel staat hij nu vermeld als "vermist"."

Op sociaalnetwerksites is echter meteen twijfel gerezen over de echtheid van de diefstal. Sommigen menen dat het gewoon een promotiestunt van de dienst voor toerisme betreft. Op Twitter wordt onder de hashtag #MangoGate al volop over de ware toedracht van de zaak gespeculeerd.