30 doden bij bombardementen op Pakistaanse talibanbolwerken

Bij bombardementen van het Pakistaanse leger op talibanbolwerken in het noordoosten van het land zijn vandaag 30 vermoedelijke terroristen omgekomen. Dat melden verantwoordelijken van het leger.
Pakistani ontvluchten de militaire acties tegen de taliban in Waziristan.

Het gaat om het vierde bombardement door het leger tegen talibanrebellen in de tribale regio's in Waziristan, bij de Afghaanse grens, sinds de opschorting van de vredesgesprekken tussen de rebellen en de overheid vorige week. "Minstens dertig mensen zijn omgekomen en meerdere kampen zijn verwoest. De kans bestaat dat het aantal doden nog oploopt", aldus een hoge verantwoordelijke van de veiligheidsdiensten.

Het Pakistaanse leger heeft het sinds een week gemunt op de kampen van de rebellen als reactie op de executie van 23 soldaten, die geleid heeft tot de opschorting van de vredesgesprekken. Afgelopen week zijn minstens 98 vermoedelijke leden van de taliban omgekomen.