58 scholieren gedood in brand door Boko Haram

In Nigeria zijn vannacht zeker 58 scholieren van een internaat omgekomen in een brand. Die is vermoedelijk aangestoken door de islamistische groepering Boko Haram.

De aanslag vond vanmorgen vroeg om 2 uur plaats in Damaturu, in het noordoosten van Nigeria. Er vielen minstens 58 doden, maar volgens de militaire woordvoerder zijn nog niet alle lichamen teruggevonden.

De scholieren die probeerden te ontsnappen, werden neergeschoten of de keel overgesneden. Anderen zijn levend verbrand. "Sommige lichamen zijn volledig verkoold", getuigt de lokale politiecommissaris. De school is helemaal platgebrand.

Scholen vormen vaak het doelwit van Boko Haram. Onder andere in juli vorig jaar vond een gelijkaardige aanslag plaats in het dorp Mamudo, waarbij 22 studenten het leven lieten. Recenter werden de afgelopen twee weken bij twee verschillende aanslagen meer dan 200 mensen gedood.

Boko Haram is een radicale islamistische groepering uit het noorden van Nigeria die alle vormen van de westerse samenleving afzweert. Hun naam betekent letterlijk "westers onderwijs is verboden".