9 agenten verdacht van mishandeling niet vervolgd

De 9 agenten die beschuldigd werden van mishandeling van gedetineerden in de gevangenis van Vorst in 2009, worden niet vervolgd. De agenten vervingen stakende cipiers. Volgens verschillende gedetineerden werden ze mishandeld, maar dat ziet de raadkamer nu anders.

De feiten dateren van eind oktober 2009. Negen politieagenten van de zone Brussel-Zuid sprongen vrijwillig in om stakende cipiers te vervangen. Volgens een groep gedetineerden zouden de agenten zich hebben misdragen.

Het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek en de korpschef van de zone Brussel-Zuid schorste 2 leidinggevende hoofdinspecteurs op basis van enkele getuigenissen.

Nadat het onderzoek was afgerond, zag het parket dat er onvoldoende aanwijzingen waren voor het geweld. Zo zouden beelden van de bewakingscamera's getuigenissen tegenspreken. De raadkamer heeft het parket gevolgd en de 9 betrokken agenten zijn buiten vervolging gesteld.