"Enkele Aldi-winkels woensdag dicht door actie in Roeselare"

Door de actie aan de hoofdzetel in Roeselare zal een deel van de Aldi-winkels in West-Vlaanderen, Henegouwen en Meetjesland wellicht niet kunnen openen. Of ze ondervinden mogelijk in de loop van de dag problemen met de bevoorrading, zo kondigt de christelijke bediendebond LBC-NVK aan.

Het gaat om een nieuwe protestactie tegen het voornemen van de directie om twaalf Aldi-filialen aan de kust tijdens het toeristisch seizoen te laten openen op zon- en feestdagen. Volgens de bonden is de overgrote meerderheid van de werknemers aan de kust echter gekant tegen zondagsopeningen. Ze vrezen ook dat een invoering aan de kust de deur openzet voor gelijkaardige initiatieven in andere toeristische centra in het land.

De Roeselare-centrale van Aldi omvatte in 2012 820 werknemers in 73 filialen.