"Ik ben trouw. Laat anderen maar vreemdgaan"

Hij was 30 toen hij 2001 met een website startte die aan getrouwde mannen en vrouwen de mogelijkheid bood om vreemd te gaan. Met de slogan "Het leven is kort. Ga vreemd" bouwde Noel Biderman de datingwebsite "Ashley Madison" uit tot een wereldproduct en is hij momenteel actief in een 35-tal landen, met 25 miljoen leden. Maar intussen blijft de 42-jarige man, die in de media vaak omschreven wordt als een van ’s werelds "meest gehate mannen", ver weg van de wereld die hij zo uitbundig promoot. Zo vertelde hij in een interview met New York Daily News.

"Ontrouw maakt nu eenmaal deel uit van het leven. Als we iedere ontrouwe man zouden wegnemen uit welk bedrijf dan ook, uit welke sporttak dan ook, dan zouden we een ronduit saaie omgeving krijgen. Je zou zelfs bijvoorbeeld niet genoeg werknemers vinden om een bedrijf te doen draaien. Laten we dan ook ophouden die mensen te bestempelen als slechteriken."

"Het is belangrijk te weten dat zij die via de website willen vreemdgaan niet alleen zijn. En dat hetgeen ze doen niet abnormaal is."

"Zelf ben ik gelukkig getrouwd en heb ik twee kinderen. Een buitenechtelijke affaire is tot hier toe niet aan mij besteed geweest. Mocht ik zo’n affaire willen, dat had ik die al gehad."

"Uit statistische gegevens blijkt dat vrouwen tegenwoordig makkelijker vreemdgaan, en dat de leeftijd waarop ze dat doen 39 jaar oud is. Wel, mijn vrouw is 39. Dus loop ik tegenwoordig op eierschalen. Maar mocht ik het doen, dan weet ik hoeveel pijn ik haar zou doen."

"Ik word rijk van ontrouw. Dat ontken ik niet. Dat je kritiek krijgt, is eigen als je met iets wat taboe doorbrekend is, begint. Bovendien waagt niemand zich eraan. Ik zit dus in een monopoliepositie."

Copyright © Medicimage / MedicImage LTD

lees ook