"Levensgevaarlijk" Nederlands duo nog altijd voortvluchtig

Ondanks een nachtelijke zoektocht van de Duitse en Nederlandse politie is het "levensgevaarlijke" duo dat gezocht wordt voor meerdere gijzelingen en een schietincident, nog niet opgepakt. Het is onduidelijk waar de man en de vrouw zijn. Dat zei een woordvoerder van de politie vanmorgen. "De duisternis heeft in hun voordeel gewerkt", zei de woordvoerder op het Nederlandse Radio1. Het duo wordt ook gezocht voor een overval op een huis in Lage Mierde, een Nederlands dorp net over de grens met België.

Het duo, dat als vuurwapengevaarlijk wordt omschreven, wordt verdacht van de gijzeling, maandagavond, van een gezin in Enschede. Ze namen de vader mee in zijn auto. Hij werd later in de Duitse plaats Ahaus, net over de grens met Nederland, vrijgelaten. De verdachten zijn er vandoor gegaan in zijn blauwe Honda CRV.

Volgens de zegsman kan het zijn dat de twee afgelopen nacht illegaal op een camping in de grensstreek hebben geslapen. Hij riep het publiek nogmaals op om zelf niets te doen als ze de verdachten zien, maar de politie te bellen. Ook campinghouders en eigenaren van kleine hotelletjes kregen dat advies.

De twee worden al bijna twee weken gezocht, onder meer voor een gewapende overval op een huis in Lage Mierde, op 18 februari. Vrijdag maakte de politie hun namen bekend en gaf ze ook hun foto's vrij, wat uitzonderlijk is. De bewoner en drie andere aanwezigen moesten daarbij onder bedreiging met een vuurwapen hun waardevolle spullen afgeven. Daarbij werd de bewoner ernstig mishandeld.

Maandag zouden ze op een man hebben geschoten op een camping in Enschede. Deze is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie zoekt het stel ook voor de gijzeling van het gezin in Enschede maandagavond.