"Oom Joe beet op rattenstaart in appelcake"

Het was een verjaardagsverrassing waaraan de 96-jarige Joe Valente uit New York zich niet verwacht had. Na het aansnijden en nuttigen van een stukje appeltaart werd de bejaarde man onwel. De vriend van Valentes nicht, Neil Gold, begon vervolgens de cake van naderbij te bekijken en beleefde een schokkende ervaring. De inhoud van de cake bevatte immers duidelijke "stukken rat".

Gold op nieuwswebsite News 12: "Plots kreeg Joe pijn in zijn buik. Ik heb de cake dan verder gesneden en zag iets zwarts. Het leek op schimmel op de bodem en daarom heb ik de cake omgedraaid. Wat we toen te zien kregen leek op de staart van een rat. Of op een deel van zijn lijf."

"Wordt dat dan niet gecontroleerd? Kijken ze niet na wat ze in de verpakking duwen?"

"Ik ben ronduit verbolgen. Het is hetzelfde als vergif in een cake doen."

"Het ging hier om een staart van 13 centimeter. Dat kon je zo zien", voegde advocaat Edward Yule eraan toe. Via de advocaat werd een klacht ingediend voor verder onderzoek van het incident, "niet om een schadevergoeding te krijgen, maar om te voorkomen dat dit in de toekomst nog zou gebeuren".

Lloyd Singer, woordvoerder van de supermarktketen King Kullen, waar de appeltaart gekocht werd: "We doen alles om de oorzaak te vinden. Het product is intussen uit onze winkels verwijderd. Iedere bakkerij-afdeling heeft een grondige inspectie gekregen."

lees ook