Advocaten drugsbaron Guzman willen uitlevering aan VS verhinderen

De advocaten van de Mexicaanse drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán willen de uitlevering van hun cliënt aan de Verenigde Staten verhinderen. Gisteren hebben ze bij het gerecht een bezwaarschrift ingediend tegen "de opsluiting, veronderstelde foltering en uitlevering" naar de VS.
AP2014

In de VS wordt Guzmán van meerdere criminele feiten verdacht, in verschillende gerechtelijke arrondissementen.

Eerder liet een woordvoerder van de openbaar aanklager in Brooklyn al verstaan dat men de man wil berechten en zijn uitlevering gaat vragen. De VS zou hem er ook willen opsluiten, uit vrees dat hij in Mexico uit de gevangenis zou ontsnappen. De corruptie in het land tiert immers welig, gevreesd wordt dat de drugsbaron zijn bewakers zal omkopen.