Al 700 arrestaties voor nieuwe demonstraties in Venezuela

In Venezuela gaan de demonstraties van tegenstanders en aanhangers van de linkse regering gewoon voort. Enkele straten in de hoofdstad Caracas werden afgesloten voor een betoging, waaraan duizenden sympathisanten van de socialistische president Nicolás Maduro wilden deelnemen. Ook studenten uit de oppositie riepen op tot demonstraties in Caracas. Tijdens de onlusten in Venezuela zijn volgens officiële cijfers sinds 12 februari zeker 13 mensen omgekomen en meer dan 150 verwond.

De oppositiepoliticus en gouverneur van de deelstaat Miranda, Henrique Capriles, vroeg de katholieke kerk om te bemiddelen voor een "echte dialoog". De oppositie geeft paramilitaire stoottroepen van de regering en de politie de schuld voor de escalatie van het geweld bij de protesten.

Volgens Maduro werden tot nog toe 712 mensen bij de demonstraties gearresteerd, van wie er nog 48 in hechtenis zitten. Enkelen onder hen worden moord en het gebruik van wapens ten laste gelegd.

De studenten demonstreren sinds begin deze maand tegen de regering, die ze verantwoordelijk achten voor de economische crisis, willekeurig bestuur en het hoge misdaadpercentage in Venezuela. Maduro ziet in de protesten een poging tot staatsgreep van "fascistische bendes".