Film over koorddanser World Trade Center in de maak

Acteur Joseph Gordon-Levitt zal de hoofdrol spelen in de film "To walk the clouds". Die film gaat over de man die in 1974 tussen de twee torens van het World Trade Center in New York liep op een koord die 411 meter boven de grond hing.
A2013

De film is gebaseerd op de Oscarwinnende documentaire "Man on wire" uit 2009. Daarin documenteert James Marsh de stunt van Philippe Petit. Petit bereidde zich maanden lang voor op deze risicovolle en illegale onderneming.

Het hele verhaal zal nu in een fictiejasje worden gegoten door Robert Zemeckis. Hij schrijft mee aan het scenario en zal de film ook regisseren. Het wordt een film in 3D.

Petit zag zijn actie niet als een stunt, maar als een performance. "Het was een mix tussen een intieme performance - ik en de koord, ik en de torens, ik en New York, ik en Amerika - en een zeer publieke performance die de hele wereld rondging", zei hij.

Acteur Gordon-Levitt, die Petit zal vertolken, is bekend van de Amerikaanse tv-serie "3rd rock from the sun" en van films als "Beethoven" en "(500) Days of Summer".