Kippen worden duurder in Roeselare

De krappe stadsfinanciën leiden soms tot opmerkelijke maatregelen, zo ook in Roeselare.

Tot vorig jaar konden inwoners van de stad in het kader van het kippenproject een kip kopen voor drie euro om de strijd tegen de afvalberg aan te gaan. Dat verandert nu. Wie een kip wil, moet zeven euro betalen maar krijgt van de stad een subsidie van twee euro.

Het kippenproject stoppen wil het stadsbestuur niet. Het is dit jaar aan haar twaalfde jaargang toe. In de eerste tien jaar vonden 6.120 kippen een nieuwe thuis. Goed voor 306.000 kilogram minder geproduceerd afval, een equivalent van 20.400 vuilniszakken of 20 volle huisvuilophaalwagens.

Het nieuwe subsidiereglement is met terugwerkende kracht in werking sinds 1 januari. In 2012 werden 500 kippen aan de man gebracht, vorig jaar waren er dat 900. Per gezin kan je maximaal drie kippen kopen via het stadsproject.