Koning Filip ontmoet Koning Lou van VTM Kzoom

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vanochtend een bezoek gebracht aan Medialaan, het bedrijf boven de commerciële zenders VTM, 2BE, Jim, VTM Kzoom, Vitaya, Q-Music en Joe Fm. Aanleiding van het koninklijk bezoek is de 25e verjaardag van de commerciële zender VTM.
Koning Filip ontmoet Koning Lou

De koning en de koningin arriveerden dinsdag even voor 10 uur in Vilvoorde en werden op de rode loper ontvangen door topman Peter Bossaert. Het koningspaar nam eerst deel aan een informatievergadering over het mediabedrijf. Journalisten, cameralui en fotografen waren massaal aanwezig.

Even later brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan kinderzender VTM Kzoom. Het koningspaar volgde een opname van het programma "Koning Lou". De opname werd ook bijgewoond door kinderen uit het derde leerjaar van een school uit Meise. Filip en Mathilde kregen zelfs de gelegenheid om een kleine rol te spelen tijdens de opname. Nadien nam de koningin tijd voor een praatje met de kinderen, de koning sprak met de acteurs.

Vervolgens trok het koninklijk gezelschap naar de redactie van VTM Nieuws. Nieuwsanker Stef Wauters en hoofdredacteur Nicolas Lataire gaven er tekst en uitleg over de werking van de nieuwsdienst.

Nadien deden koning Filip en koningin Mathilde een praatje met de redacteurs van het VTM-programma "Royalty". Het bezoek werd afgerond met een rondleiding in de opnamestudio van VTM Nieuws.

Na afloop toonde iedereen zich verheugd over de koninklijke interesse. Volgens CEO Peter Bossaert waren Filip en Mathilde oprecht geïnteresseerd en ook goed geïnformeerd. "Filip en Mathilde zijn gewone mensen van vlees en bloed, maar hun functie is speciaal", blikte nieuwsanker Birgit Van Mol terug. "Wij zorgen er voor dat ze zich op hun gemak voelen. En ze waren echt geïnteresseerd en stelden diverse vragen, onder meer over ons bedrijf, onze waarden, onze bezorgdheid als ouders en ons werk."