Leerling Koninklijke Balletschool Antwerpen wint goud

Taro Kurach, een leerling van de Koninklijke Balletschool in Antwerpen, heeft goud behaald tijdens het internationaal dansfestival Tanzolymp in Berijn, een van de grootste wedstrijden voor jonge dansers in Europa.

Het is de eerste keer dat een leerling van de Koninklijke Balletschool goud behaalt in Berlijn. Directrice Annick Liesenborghs is vol lof over Taro Kurachi. "Hij is een Japanse jongen van net geen 16 jaar, die dit jaar op school begonnen is. Het is een fijne jongen, die in staat is om grote sprongen te doen. Technisch heel sterk en met een heel artistieke uitstraling, wat heel belangrijk is in ballet", zegt ze op Radio 2 Antwerpen.

Ook drie andere leerlingen van de school lieten zich opmerken. Mikiya Kakehashi behaalde zilver, Brent Daneels en Laura y Maya Rosiers eindigden op de vierde plaats in hun categorie.