Meer dan 400 manifestanten voor rechter in Moskou

Meer dan 400 mensen moeten voor het gerecht in Moskou verschijnen, omdat ze werden opgepakt tijdens protesten vlak bij het Kremlin. Ze manifesteerden er tegen de veroordeling van acht tegenstanders van president Vladimir Poetin die gisteren veroordeeld werden tot vier jaar strafkamp.

Gisteravond werden ongeveer 420 demonstranten gearresteerd. Ze eisten de vrijlating van de acht veroordeelde politieke gevangenen. Nu moeten ook zij voor de rechter verschijnen.

Amnesty International heeft de arrestaties al veroordeeld. "Systematische schendingen van de vrijheid van meningsuiting en van betoging door de Russische autoriteiten blijven plaatsvinden", zei de ngo.

Ook de pas vrijgelaten leden van Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova en Maria Aljochina, en oppositieleider Aleksej Navalny werden opgepakt.