Nieuwe ijspiste in Mechelen

De stad Mechelen investeert in een nieuwe ijspiste. In september beginnen de werken, volgend jaar moet de piste achter de Utopolisgebouwen al opengaan.
2013 Getty Images

De uitbaters van het Ice Skating Center in de Mechelse deelgemeente Leest zullen het nieuwe complex bouwen. De bestaande infrastructuur in Leest is te klein geworden en bovendien verouderd. Van zo gauw de nieuwe piste in Mechelen in gebruik is, zal de oudere in Leest worden afgebroken. In de gloednieuwe piste komt naast een olympische ijspiste ook een curlingbaan en dat is bijzonder, zegt uitbater Gunther Bosmans.

"Ik denk dat het een uniek complex wordt, want het is de enige ijspiste waar curling gecombineerd zal worden met ijshockey en vrij schaatsen. Zo komt iedereen er aan zijn trekken: schaatser, shorttracker, ijshockeyspeler, kunstschaatser en ook de curlingspelers natuurlijk."

Aan de piste wordt ook een cafetaria voorzien en een tribune met 700 plaatsen. Het totale kostenplaatje bedraagt 4 miljoen euro. Op de locatie van de huidige schaatspiste in Leest wil de stad Mechelen sportterreinen aanleggen.