Overleg bij LSG Sky Chefs levert voorlopig niets op

Sinds vorige week maandag is er bij LSG Sky Chefs op Brussels Airport een staking aan de gang. De arbeiders van het cateringbedrijf staken uit protest tegen het feit dat de werknemers in het kader van de overname door LSG Sky Chefs moeten inleveren op hun loon- en arbeidsvoorwaarden. Het overleg tussen directie en vakbonden heeft voorlopig niets opgeleverd voor de 240 werknemers.

"De directie wil nog steeds niets toegeven op onze eis dat wie overstapt geen koopkrachtverlies mag lijden. Zeventig procent heeft inmiddels beslist tegen die voorwaarden niet in het nieuwe bedrijf te gaan werken. De directie wil hen ontslaan, maar wil voorlopig enkel de wettelijke verbrekingsvergoeding betalen, wat voor ons onaanvaardbaar is. Men heeft beloofd ons opnieuw te contacteren als men van het moederbedrijf een mandaat heeft om meer op tafel te leggen", aldus vakbondssecretaris Bert Verhoogen (BBTK).