Petra De Sutter op tweede plaats Europese lijst Groen

Professor Petra De Sutter, arts-gynaecoloog in het UZ Gent, staat bij de komende Europese verkiezingen op de tweede plaats bij Groen. De lijst wordt getrokken door huidig Europees parlementslid Bart Staes.

Petra De Sutter bouwde jarenlang expertise op als fertiliteitdeskundige in het UZ Gent en is sinds enkele jaren actief in allerhande adviesraden en commissies rond gezondheid. Ze kiest naar eigen zeggen voor het Europese niveau omdat internationale samenwerking een voorwaarde is om in het onderzoek aan de top mee te draaien.

"Europese richtlijnen en verordeningen bepalen hoe we werken", zegt ze in een mededeling. "Europa is het niveau waar ik me het best politiek kan zien functioneren. Ook al omdat op Europees niveau de verrechtsing toeneemt en het met rechten van minderheden niet de goede kant opgaat", stelt De Sutter.

"Als ik hier een tegengewicht kan aan geven en samen met Groen en Bart Staes kan ijveren voor een socialer en rechtvaardiger Europa, waar iedereen zich thuis voelt en het goed heeft, dan ga ik ervoor."

De keuze voor Groen wordt ook ingegeven door de vaststelling dat onze maatschappij opschuift naar een "grimmige, ieder-voor-zich mentaliteit". "De idee dat mensen voor elkaar moeten zorgen, de sterken voor de zwakkeren, de rijken voor de armen, is voor mij een belangrijk levensprincipe. Net die inzet en overtuiging vind ik terug bij Groen en het werk van Bart Staes."

lees ook