Politici gaan op zoek naar "Helden van later"

Jongeren kunnen vanaf vandaag hun ideeën over (politieke) thema's kwijt op een website. "Helden van later", zo heet het project van Karuur dat vandaag is voorgesteld. Politici beoordelen de ideeën, de winnaar krijgt een standbeeld in het Vlaams Parlement.

www.heldenvanlater.be, daar kunnen jongeren terecht om hun ideeën te spuien, zoveel als ze maar willen. Online kan je ook in discussie gaan met de bedenker van een idee. Tot 31 maart kan je ideeën poneren. Daarna gaan jongeren en experten een selectie maken van de beste ideeën.

Politici van alle partijen kunnen dan stemmen op die voorstellen. "De ideeën die het meeste stemmen halen, zijn de winnaars", zegt projectcoördinator Hannes Jossaert. De winnaar wint een roadtrip en een standbeeld in het Vlaams Parlement.

Karuur, een organisatie die werkt aan jeugdparticipatie, heeft het project vandaag gelanceerd in een school in Groot-Bijgaarden. Minister van Jeugd Pascal Smet (SP.A) was daarbij. "Als dit project lukt, dan is het regeerakkoord al voor de helft geschreven", zegt hij.

lees ook