Schilderij verdwenen uit het kasteel van Versailles

De directie van het kasteel van Versailles heeft een klacht ingediend nu is gebleken dat een negentiende-eeuws schilderij vermist is. Het unieke stuk werd bewaard in een magazijn. Het kasteel van Versailles heeft in totaal 60.000 kunstwerken in zijn collectie.

Het personeel van het kasteel van Versailles ontdekte de verdwijning van het schilderij "Le Portrait du comte Regnault de Saint-Jean d'Angély" van Baron Gérard (1770-1837) op 14 februari.

De directie heeft nog niet bevestigd dat hem om diefstal gaat, maar diende toch een klacht in omdat dat "de normale procedure is om te verhinderen dat een werk eventueel op de markt komt".

Het schilderij behoort tot een serie van portretschetsen van de graaf d'Angély. Volgens een woordvoerster van het kasteel is de waarde "moeilijk in te schatten", maar andere bronnen spreken over 100.000 euro.

Het werk werd bewaard in een magazijn waar een dertigtal personeelsleden toegang tot hebben. Volgens de eerste interne onderzoeken heeft niemand het gezien sinds februari 2010. Het is dus nog niet zeker of het gestolen of verplaatst is. "De kunstwerken worden vaak verplaatst. Ze kunnen bijvoorbeeld weggebracht zijn voor een restauratie of nieuwe inlijsting en daarbij verloren zijn geraakt."