SP.A Brussel gaat met diverse lijst voor "100% Brussels"

De Brusselse SP.A-fractie gaat naar de verkiezingen met een diverse lijst en de slogan "100% Brussels". De verschillende lijsten werden voorgesteld door Brusselse federatievoorzitter en lijsttrekker voor het Brussels Parlement Pascal Smet, in het bijzijn van de andere kandidaten.

De Brusselse lijsten voor het Brussels Parlement, het Vlaams Parlement, de Kamer en het Europees Parlement vormen volgens Smet (foto) de afspiegeling van de Brusselse diversiteit. "Het is onze sterkste ploeg ooit", zegt hij. "Met mensen van verschillende leeftijd, achtergrond en met verschillende ervaringen gaan we voluit voor een ambitieus Brussel. Alle kandidaten samen maken de lijst 100% Brussels."

Eerder maakte de partij al bekend dat Smet de Brusselse lijst trekt, schepen in Elsene Maite Morren de Kamerlijst, Yamila Idrissi de Vlaamse lijst en Kathleen Van Brempt de Europese lijst. Eerste opvolger op de Brusselse lijst is Brussels parlementslid Jef Van Damme, de tweede opvolger is ondervoorzitter van SP.A Brussel Hannelore Goeman.

Op de Brusselse lijst zijn onder de nieuwkomers onder meer de stichter van de Turkse sociaal-democraten van België, Erdinc Utku (zesde plaats), en de Togolese Brusselse Yao Issifou (achtste plaats). De Brusselse lijstduwer is ACOD-voorzitter Karel Stessens, die de stap naar de politiek naar eigen zeggen zet, omdat hij vanuit zijn syndicaal engagement het verschil wil maken.

Emeritus professor Hedendaagse Geschiedenis en ere-rector van de Vrije Universiteit Brussel Els Witte duwt de Brusselse SP.A-lijst voor het Vlaams Parlement. De 72-jarige historica Els Witte is ook oprichter en directeur van het Centrum voor de Interdisciplinaire Studie van Brussel en van het Brussels Informatie-, Documentatie- en Onderzoekscentrum (BRIO). Daarnaast is zij auteur van diverse werken over de Belgische politiek in de 19e en 20e eeuw.

De partij kiest net als tijdens eerdere verkiezingen ook voor Franstalige kandidaten. De campagne zal ook in het Nederlands, Frans en Engels worden gevoerd.

lees ook