Vrouw bevalt op straat in New York

Een New Yorkse vrouw is maandagnamiddag voor haar deur bevallen. Ze had nog geprobeerd op tijd in het ziekenhuis te geraken, maar de baby had blijkbaar geen zin om lang op een taxi te wachten.

De 39-jarige Polly McCourt, die al twee kindjes heeft, had maandagnamiddag net haar appartement in de wijk Upper East Side verlaten - de conciërge van het gebouw probeerde een taxi tegen te houden - toen ze besefte dat er niet genoeg tijd meer was om het ziekenhuis te bereiken. Niet veel later was de geboorte van haar dochter - Ila genaamd - een feit.

Verschillende voorbijgangers hielpen de moeder tot de aankomst van de hulpdiensten en de politie en boden hun sjaals aan om de baby in te wikkelen. Tv-zender Fox 5 News noteerde uit de mond van een getuige dat hij het hoofd van de baby had gezien, terwijl iemand anders het - voorspelbaar - over "een mirakel op Third Avenue" had.

Moeder en dochter werden nadien naar het ziekenhuis van Lenox Hill gebracht. Beiden maken het prima, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Woensdag mogen ze alweer naar huis terugkeren.