2.468 extra vluchten voor Brussels Airlines deze zomer

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal komend zomerseizoen 2.486 meer vluchten uitvoeren dan vorig jaar. Dat heeft de maatschappij vandaag bekendgemaakt. Eind januari was al aangekondigd dat Brussels Airlines het Europees netwerk fors ging uitbreiden, met concreet 400.000 meer vliegtuigzetels. Het zomerseizoen start in de luchtvaartsector op 30 maart.

In de chartermarkt plant Brussels Airlines deze zomer 1.044 vakantievluchten naar zonnige mediterrane bestemmingen, voor Belgische en buitenlandse reisorganisatoren. Belgische klanten zijn Thomas Cook en Club Med. De luchtvaartmaatschappij verzorgt voorts ook vakantievluchten op Franse en Zwitserse luchthavens.

Op de lange afstand verhoogt de maatschappij de frequentie naar Luanda (Angola) en Bujumbura (Burundi) van 2 naar 3 vluchten per week. Naar Nairobi (Kenia) komt er een vijfde wekelijkse vlucht bij. Het intercontinentale netwerk telt in totaal 2 Amerikaanse en 19 Afrikaanse bestemmingen.

Het korte- en middellangeafstandsnetwerk bestaat deze zomer in totaal uit 58 bestemmingen, aangevuld met bestemmingen die door partnermaatschappijen worden bediend. In het zomerseizoen biedt de luchtvaartmaatschappij in vergelijking met vorig jaar elf nieuwe bestemmingen aan. Het gaat om Alicante, Athene, Bari, Bastia, Cagliari, Figari, Krakau, Malta, Montpellier, Sevilla en Warschau. Daarnaast worden de vluchtfrequenties op heel wat bestaande routes uitgebreid.