"Afgedankte" Pippa: "Jurk paste mij net iets té goed"

"Erkenning heeft niet alleen voor- en nadelen, er is soms ook een "achterste" in het spel." Met die woorden is Pippa Middleton voor het eerst teruggekomen op het veelbesproken huwelijk van haar zus Kate met prins William. De jurk die Pippa toen droeg, heeft naar eigen zeggen haar leven veranderd.

400 aanwezigen waren afgezakt naar het Chatam House in Londen, voor de gala-avond voor vrouwen in de advertentie- en communicatiesector. Pippa was er uitgenodigd om de aanwezigen toe te spreken. Van dat moment heeft ze gebruik gemaakt om terug te blikken op de mooie lentedag van 2011.

Haar jurk van ontwerper Alexander McQueen en designer Sarah Burton sloeg in als een bom. Het achterste van Pippa werd nationaal en internationaal besproken en in alle gekte werd er zelfs een heuse internetserie gemaakt over haar zitvlak. "Ik was toen heel erg blij dat de jurk mij zo goed paste, maar achteraf bekeken paste de jurk mij misschien een beetje té goed", aldus de 30-jarige vrouw.

In de Daily Mirror zegt een aanwezige verbaasd te zijn over de openheid van Pippa. "Dat was eigenlijk ongelooflijk. Ik denk niet dat iemand hier had verwacht dat ze dit allemaal zou vertellen. Ze toonde zich ook erg dankbaar voor de kansen die ze sindsdien heeft gekregen."

Afgedankt door haar uitgever

Een van die kansen was een stap in de boekenwereld zetten, maar dat blijkt geen onverdeeld succes. In de marge van haar speech raakte bekend dat ze door haar uitgeverij Viking Press werd bedankt voor bewezen diensten. Het geringe aantal verkochte boeken van "Celebrate" - slechts 19.000 exemplaren - heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Volgens de uitgeverij heeft dat onder meer te maken met het feit dat Pippa geen promo-interviews mocht geven over haar boek, uit vrees dat ze iets verkeerd zou zeggen over haar zus.

Ondanks die tegenvaller hoeft Pippa nog niet meteen te wanhopen. Ze schrijft nog steeds regelmatig voor de magazines Vanity fair en Waitrose.

lees ook