"Ik hoop nu dat mijn zoontje graag zijn huiswerk maakt"

Hij noemt zichzelf een buitengewone knutselaar, maar Jeff Highsmith is veel meer dan dat. In de eerste plaats is hij een vader die er alles voor over heeft om zijn zoontjes te motiveren om hun huiswerk te maken. Als hij daarvoor een controlekamer van de NASA moet nabouwen, dan doet hij dat toch gewoon?

"Het waren stressvolle twee maanden, maar ik ben erg tevreden met het resultaat", zegt Jeff in de Amerikaanse pers. Hij is vooral trots op alle details die hij in de controlekamer heeft verwerkt.

"Het hele bureau is interactief, met een wereldkaart waarop de routes te volgen zijn van verschillende ruimteveren. Het klankpaneel kan zes verschillende raketgeluiden maken en de iPad dient als extra display", aldus de jonge vader. Als kers op de taart heeft hij ook de originele geluiden van de missies Apollo 11 en Apollo 12 verwerkt in zijn creatie.

Het harde labeur van de laatste maanden wordt gelukkig positief onthaald door zijn twee zonen. "Ze vinden het allebei geweldig", bevestigt Jeff. "Ze zijn verslingerd aan hun controlekamer en ze houden ervan om te spelen met hun vliegende speelgoedruimteveren. Ik hoop nu maar dat het hen ook motiveert om hun huiswerk te maken. Zodat ze later ook zulke dingen kunnen bouwen."

De zelfverklaarde buitengewone knutselaar denkt intussen al aan een nieuw project. "In de kamer van mijn andere zoon zou ik graag nog een ruimtevaarttuig in elkaar steken. Het zou fijn zijn om tussen beide constructies een audioverbinding te leggen."

Mogelijk gaat hij zijn vorderingen bij die werken ook filmen. Zijn eerste filmpje - onderaan te bekijken - werd in een week tijd al 230.000 keer bekeken.

lees ook

    Meest gelezen