"Wij laten onze zondagsrust niet verstoren"

Bij het verdeelcentrum van Aldi in Roeselare protesteren werknemers tegen het plan van de directie om de winkels aan de kust op zondag open te houden. Ze houden de vrachtwagens tegen die de winkels moeten bevoorraden.

"Wij doen niet mee, we laten onze zondagsrust niet verstoren", klinkt het bij het protesterende personeel. Volgens de bonden is de overgrote meerderheid van de werknemers aan de kust gekant tegen zondagsopeningen. Ze vrezen ook dat een invoering aan de kust de deur openzet om ook in andere toeristische centra in het land de winkels op zondag open te houden.

Alle Aldi-winkels aan de kust zijn vandaag dicht. Ook de winkels in Brugge, Kortrijk, Roeselare en Harelbeke zijn gesloten. De christelijke bediendebond LBC-NVK kondigde gisteren al aan dat er bevoorradingsproblemen zouden zijn in de Aldi-filialen door de actie aan het verdeelcentrum. De Roeselare-centrale van Aldi omvatte in 2012 820 werknemers in 73 filialen.