Aantal griepgevallen in België blijft stijgen

Het aantal mensen besmet met het griepvirus blijft stijgen in België. Tussen 17 en 23 februari hebben ongeveer 310 mensen op 100.000 inwoners hun dokter geconsulteerd met het griepaal syndroom. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP).

Vorige week werd de drempel van 230 consultaties op 100.000 mensen bereikt en werd de griepepidemie officieel afgekondigd. Nu staat het aantal dus al op 310.

Toch ligt de griepepidemie lager dan andere jaren. "Het is normaal dat de griepactiviteit toeneemt aangezien de epidemie vorige week pas begon", zegt dokter Viviane Van Casteren van het WIV-ISP. "Maar in vergelijking met de vorige jaren ligt de activiteit lager."

De griepepidemie zal waarschijnlijk nog enkele weken aanhouden, al verwacht Van Casteren dat de krokusvakantie een knik in het aantal besmettingen zal inluiden. "Tijdens de vakanties ligt het aantal besmettingen gevoelig lager. Scholen en kinderdagverblijven zijn dan gesloten waardoor de overdracht wordt ingeperkt."

Meest gelezen