AB InBev verkocht minder bier in 2013

De Leuvense brouwer AB InBev heeft vorig jaar wereldwijd bijna 426 miljoen hectoliter dranken verkocht, 2 procent minder dan in 2012. De omzet steeg wel met 3,3 procent tot 43,2 miljard dollar (31,4 miljard euro). De genormaliseerde nettowinst ging zelfs 10 procent hoger tot 7,9 miljoen dollar.

AB InBev blijft kijken naar "opportuniteiten voor toekomstige groei". "Onze strategieën zijn erop gericht om een steeds groter aandeel van de drankenmarkt te veroveren door consumenten uit categorieën zoals wijn, sterke drank en andere alcoholische dranken aan te trekken", klinkt het in een persbericht.

AB InBev stelt voor 2013 een dividend voor van in totaal 2,05 euro per aandeel. Daarin is ook het interimdividend van 0,60 euro, dat in november werd uitbetaald, meegerekend.

Meest gelezen