Amerikaanse politieagenten opgepakt wegens autozwendel

Politieagenten uit King City, een stad ten zuidoosten van San Francisco, zijn betrokken bij een autozwendel.

Zo'n tweehonderd wagens werden in beslag genomen, weggesleept en later verkocht als de eigenaars (doorgaans arme spaanstaligen) hun boete niet konden betalen.

Zes agenten, onder wie de gepensioneerde en de huidige chef, zijn opgepakt. Dat komt neer op meer dan een derde van het totale korps, dat uit zeventien personen bestaat. De arrestaties zijn er gekomen nadat er binnen het departement klachten waren geformuleerd vanwege corruptie en andere criminele feiten, waardoor er van hogerhand een onderzoek was opgestart.

In sommige gevallen hielden de agenten de wagens doodleuk voor henzelf. Ze worden nu verdacht van omkoping en verduistering. De eigenaar van de sleepdienst, tevens de broer van de huidige politiechef, is eveneens bij de kraag gevat.

Dinsdagnamiddag was het politiekantoor even gesloten wegens een gebrek aan niet-corrupte agenten. Men heeft vrijwilligers uit de korpsen van omliggende steden en gemeenten moeten optrommelen om de dienst te kunnen verzekeren.