De Nieuwe Snaar zet 21e Nekka-Nacht naar zijn hand

De 21e editie van het kleinkunstfestival Nekka-Nacht, op vrijdag 25 april in het Sportpaleis in Antwerpen, staat in het teken van de allerlaatste voorstelling van De Nieuwe Snaar. De eigenzinnige folk- en cabaretgroep grijpt de gelegenheid aan om het Nekka-concept volledig naar zijn hand te zetten. Zo zullen er meer dan 200 artiesten te zien zijn op het podium, dat uitzonderlijk in drie stukken wordt ingedeeld.
Copyright: JOpix

Jan De Smet en co zullen voor het laatst hits als "De zwemmer", "Fotografie" en "Dylan" opvoeren. Maar De Nieuwe Snaar zou De Nieuwe Snaar niet zijn als ze dat niet deden met heel wat toeters en bellen. Volgens de organisatie staat er heel wat meer muziek, dans, gegoochel, acrobatie en humor op het programma dan tijdens een traditionele Nekka-Nacht.

Voor elk ingrediënt dat in de voorstelling ingebouwd is, werd een specifieke artiest uitgezocht. Het zal zowel om alom bekende artiesten gaan met een band met de centrale gast, zoals steeds bij Nekka-Nacht, als om bijvoorbeeld artiesten die uniek zijn in hun genre.

"Deze Nekka-Nacht is een welgemeend geschenk aan het publiek waarvoor we al die jaren hebben mogen spelen", zegt groepslid Kris De Smet. "We willen het publiek voor de laatste maal nog eens stevig verrassen en daarom worden vooraf geen namen van gasten bekendgemaakt."

De Nieuwe Snaar beschouwt het afscheidsoptreden als een soort "ereronde" van een decennialange carrière en dat zal ook visueel vrij letterlijk het geval zijn. Het publiek van het Sportpaleis zal zelfs gevraagd worden om een grote erehaag te vormen voor de groep.