Delhaize verkoopt zijn winkels in Bulgarije

De voedingsdistributeur Delhaize heeft een akkoord gesloten over de verkoop van zijn activiteiten in Bulgarije aan AP Mart, dat momenteel een registratie aanvraagt. Delhaize had eind vorig jaar 54 winkels in het Oost-Europese land.

Dat is vandaag meegedeeld door communicatiemanager Steven Vandenbroeke van Delhaize Groep.

Ongeveer 2.500 werknemers zijn betrokken bij de transactie. In principe worden de activiteiten voortgezet door de overnemer, aldus Vandenbroeke.

De verkoop "is een kwestie van focus", klonk het verder. Delhaize Groep wil haar middelen immers inzetten in de markten waar het een sterke positie heeft, zoals in Servië, Roemenië en Griekenland. In Bulgarije is Delhaize actief onder de naam Piccadilly en Piccadilly Daily.

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal afgerond worden.

Meest gelezen