Drugsbende opgerold in Turnhout

In Turnhout, in Antwerpen, is gisteren een drugsbende opgerold. Vijftien mensen zijn opgepakt. Zeven onder hen moesten uiteindelijk de cel in. Bij huiszoekingen in Turnhout en omgeving zijn grote hoeveelheden speed en vloeibare xtc gevonden. De bende zou de drugs niet alleen hebben verkocht, maar ze ook hebben gemaakt.

Vorige zomer werden in de Kempen verschillende jongeren betrapt met vloeibare xtc op zak. Dat heeft de aandacht van de politie getrokken. "We verzamelen heel gericht informatie", zegt woordvoerder Bart Raeymaeckers. "Op die manier weten we wie we wanneer moeten volgen. Dat doen we nu al 2 jaar heel intensief. Het resultaat is dat de drug- en straatcriminaliteit gevoelig is gedaald."

Bij de operatie van gisteren werden 45 mensen ingeschakeld. Zij voerden huiszoekingen uit in Turnhout en omgeving. Daarbij werden grote hoeveelheden speed en vloeibare xtc gevonden. 15 mensen werden opgepakt. 7 onder hen moesten de cel in.