Franse werkloosheid blijft maar stijgen

De Franse werkloosheid heeft een nieuw recordpeil bereikt. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid. In januari steeg het aantal werkzoekenden zonder job naar 3,31 miljoen. Dat is een stijging met 8.900 personen.

Ook het aantal werklozen met een beperkte activiteit is toegenomen. Dat brengt het totale aantal werkzoekenden eind januari op 4,92 miljoen.

Het nieuwe rapport van het ministerie van Arbeid is slecht nieuws voor president François Hollande. Die had vooropgesteld om tegen eind 2013 het tij te keren, maar moest ook toen al toezien hoe het aantal werklozen naar een recordpeil was gestegen.

Al te concrete deadlines stellen voor een vermindering van de werkloosheidsgraad, doet Hollande nu niet meer. Minister van Arbeid Michel Sapin hield het erbij dat "het doel is om de werkloosheid tegen eind 2014 te doen teruglopen."