Fresco van Michaël Borremans op klokkenstoel in Gent?

Op de klokkenstoel naast de stadshal in Gent komt er mogelijk een fresco van kunstenaar Michaël Borremans. Het zou zijn eerste permanente kunstwerk in de publieke ruimte zijn. Het stadsbestuur van Gent bevestigt dat er een intentie is.

Volgens La Libre Belgique heeft Borremans de vraag gekregen van Pol Robbrecht van het architectenbureau Robbrecht en Daem, dat de stadshal op het Emile Braunplein ontworpen heeft.

"Er is nog geen overeenkomst noch collegebesluit, enkel een welwillendheid ten aanzien van elkaar over het voorstel", zegt Filip Watteeuw (Groen), schepen van Openbare Werken. "Op vraag van de kunstenaar zijn we daarover discreet geweest."

De lokale afdeling van N-VA is er niet over te spreken dat er maandag tijdens de gemeenteraad geen concrete informatie gegeven is over het kunstproject.

Schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A) wijst erop dat ze niet verplicht is om intenties mee te delen. "Maar mocht het voorstel van de architect en de kunstenaar kunnen doorgaan, dan is het een enorme eer om het werk van een hedendaagse Gentse topkunstenaar in Gent te hebben."