Gemeenteraad Dilbeek vergadert in gloednieuwe raadzaal

De gemeenteraad van Dilbeek heeft gisteravond voor het eerst in de gloednieuwe raadzaal op de tweede verdieping van het gemeentehuis (en tevens kasteel) vergaderd. De vernieuwing van de zaal maakt deel uit van een groter renovatieproject van de binnenkant van het gemeentehuis. Ook de gevel werd recent opgesmukt.

Vroeger vergaderde de gemeenteraad in de raadzaal op het gelijkvloers, maar dat bleek niet langer houdbaar. "De vorige raadzaal voldeed niet langer aan de hedendaagse vereisten van onze gemeente", zegt schepen van Patrimonium Jef Vanderoost (CD&V).

"Sommige raadsleden zaten letterlijk "in het hoekje" tijdens vergaderingen en het publiek kon enkel volgen via een smalle deuropening of een projectiescherm. Aangezien een aanpassing van de vorige beschermde raadzaal niet mogelijk was, drong een nieuwe raadzaal op de tweede verdieping van het kasteel zich dus op."

De nieuwe zaal zal ook als seminarieruimte worden gebruikt. "Op die manier zal de zaal toch meer dan één keer per maand gebruikt worden," gaat Vanderoost verder. "Er zal een moderne vergaderuitrusting aanwezig zijn, zoals projectiemogelijkheden en een ingebouwde geluids- en steminstallatie. Dit maakt de ruimte ook geschikt voor opleidingen, informatievergaderingen en verhuur aan derden."