Hoogste wijnconsumptie ter wereld in Vaticaanstad

De gemiddelde wijnconsumptie in Vaticaanstad, de kleinste staat ter wereld, is hoger dan waar ook ter wereld. Dat heeft KerkNet vandaag gemeld.
THE ASSOCIATED PRESS2014

Volgens statistieken van het Amerikaanse Wijninstituut bedraagt de gemiddelde wijnconsumptie van een inwoner van Vaticaanstad 74 liter of 105 flessen. Dat is dubbel zoveel als de gemiddelde wijnconsumptie van wijnlanden als Italië en Frankrijk, weet KerkNet.

Een aanzienlijk deel van de wijn is volgens de katholieke internetsite "zonder enige twijfel" miswijn, maar het overgrote deel is bestemd voor consumptie. De gemiddelde wijnconsumptie in het Vaticaan ligt volgens specialisten hoger omdat de inwoners van Vaticaanstad ouder zijn, meestal een hogere opleiding genoten hebben en vaker in groep eten. Ook het feit dat er in het Vaticaan nauwelijks taks moet worden betaald, bevordert de consumptie.

Het persbureau Catholic World News merkt wel op dat er in Vaticaanstad geen kinderen leven, die de gemiddelde consumptie dus ook niet naar beneden kunnen halen.