Italiaanse marine redt 600 vluchtelingen

De Italiaanse marine heeft in nog geen 24 uur tijd honderden bootvluchtelingen op de Middellandse Zee gered. De in totaal 596 mensen waren op zes nauwelijks zeewaardige en overladen boten ten zuiden van het eiland Lampedusa onderweg. Dat heeft de marine vandaag gemeld.
Bij mooi weer wagen veel vluchtelingen de gevaarlijke oversteek.

Enkele boten waren gisteren al opgemerkt. De reddingsoperatie met helikopters en schepen duurde de hele nacht.

Door het mooie weer hebben de voorbije dagen weer veel, voornamelijk Afrikaanse vluchtelingen zich aan de gevaarlijke overtocht gewaagd.

De afgelopen weken en in de eerste dagen van het jaar heeft de marine duizenden migranten in noodsituaties op zee gered. Sinds het vluchtelingendrama met meer dan 300 doden voor Lampedusa in oktober vorig jaar, heeft de Italiaanse marine haar toezicht op de Middellandse Zee uitgebreid.