Ongerustheid over exotische hertensoort in Schoten en Brasschaat

De Chinese muntjak plant zich gretig voort in de bossen van Schoten en Brasschaat. Het Agentschap Natuur en Bos wil daar verandering in brengen, aangezien het diertje een bedreiging kan vormen voor onze inheemse hertensoorten.
Tony Margiocchi / Barcroft Media

“De afgelopen drie jaar is het hertje af en toe al opgemerkt, maar we ontvangen steeds meer meldingen. Dit kan problemen opleveren voor het territorium en het voedsel van de inheemse reeën, en ook voor de verkeersveiligheid”, zegt Dirk Jordaens, Directeur van het Agentschap voor Natuur en Bos Antwerpen.

Het hertje van amper een meter hoog, is oorspronkelijk afkomstig uit China, maar werd ooit in Europa ingevoerd als parkdier. De muntjak plant zich enorm snel voort. In Engeland en Wales is de populatie al opgelopen tot meer dan 650.000. In Nederland geldt intussen een volledig handelsverbod.

Meest gelezen