Ouders vragen onderzoek naar 2e gsm Sierre

Er is opnieuw een wending in het onderzoek naar het busongeval in Sierre. Twee jaar na de busramp hebben de ouders van vijf Lommelse kinderen die bij het busongeval overleden, de procureur in Zwitserland om een nieuw onderzoek gevraagd. Volgens Het Belang van Limburg willen ze laten onderzoeken of de buschauffeur een tweede gsm bij zich had.

De Zwitserse procureur Olivier Elsig maakte twee weken geleden bekend dat het onderzoek naar de busramp was afgesloten. Het onderzoek was in mei vorig jaar al een eerste keer afgesloten maar toen dienden een aantal Lommelse ouders zeven verzoeken tot verder onderzoek in. Het ging onder meer om een reconstructie van het ongeval en een extra onderzoek naar een eventueel hartfalen van de chauffeur.

De Zwitserse procureur wou echter maar op een van de zeven vragen ingaan, de vraag om een onderzoek naar de gsm en de laptop van een van de chauffeurs. Het onderzoek leverde echter geen nieuwe elementen op en procureur Elsig besliste twee weken geleden om het onderzoek definitief stop te zetten.

Maar een aantal ouders wil zich daar niet bij neerleggen en vraagt nu nog een laatste onderzoek, naar een mogelijke tweede gsm die de chauffeur bij zich zou hebben gehad. Volgens de weduwe van de man in Het Belang van Limburg had haar echtgenoot enkel zijn privé-gsm bij in de bus. "Soms lag er in de bus nog een extra gsm van de busmaatschappij. Misschien gaat het daarover."

Bij het busongeval in het Zwitserse Sierre op 13 maart 2012 kwamen 28 mensen om het leven. 22 onder hen waren schoolkinderen uit Lommel en Heverlee die op de terugweg waren van een skivakantie.