Paus kust mini-versie van zichzelf

Paus Franciscus kwam vanmorgen tijdens zijn wekelijkse audiëntie op het Sint-Pietersplein oog in oog te staan met een wel heel bijzondere bezoeker: een 19 maanden oude baby gekleed in een pauskostuum. De moeder van Daniele De Sanctis had hem voor de gelegenheid zijn carnavalskleren aangetrokken.

Daniele De Sanctis was gekleed in witte soutane en cape. Hij droeg ook een wit kapje en een mini-borstkruis. Maar blij als hij even tevoren nog rondliep op het plein, de ontmoeting met de paus was geen heuglijke gebeurtenis. De kleine Daniele schreeuwde het uit toen Franciscus hem vanuit zijn pausmobiel in de lucht tilde en hem kuste.

Het carnavalskostuum was helemaal niet spottend bedoeld, verzekerde Paola Ciabattini, de moeder van het kind. "Het was een teken van liefde voor de paus." Ciabattini zei dat ze op het idee kwam toen haar zoontje na het wassen van zijn handen de handdoek als een cape over zijn hoofd trok. Een van de grootmoeders van het kind maakte daarna het kostuum.

In Italië is het de gewoonte dat kinderen tijdens de carnavalsperiode de hele tijd rondlopen in hun carnavalskleren en er zelfs in naar school gaan.