Ploeg van "Broken circle" naar receptie bij Belgische consul in LA

De filmploeg van "The Broken Circle Breakdown" is vandaag uitgenodigd voor een receptie door de consul-generaal van België in Los Angeles, Rudi Veestraeten. Ze worden er geëerd voor hun Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film. De uitreiking vindt zondagnacht plaats. Intussen is het lot van de film ook beslecht, want de periode waarin er gestemd kon worden is gisteravond afgesloten.
2014 Getty Images
Veerle Baetens en Felix van Groeningen vorige week tijdens een screening van Variety.

Regisseur Felix Van Groeningen, hoofdrolspeelster Veerle Baetens en producer Dirk Impens houden een persmoment. Daarna is er een informeel gesprek met de consul en met de genodigden.

Johan Heldenbergh, eveneens hoofdrolspeler, is er niet bij. Hij vervoegt de ploeg pas zaterdag. Hij gebruikt zijn tijd in Californië om andere evenementen te bezoeken.

"The broken circle breakdown" neemt ook nog deel aan een persconferentie voor alle genomineerde niet-Engelstalige films, die wordt georganiseerd door The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisator van de Oscars. De filmploeg zal voor de uitreiking op zondag ook nog deelnemen aan enkele publieke verschijningen en privé-avonden.

De stemperiode is gisteravond afgesloten, dus het lot van de film is intussen beslecht. "La grande bellezza" lijkt de grote kanshebber in de categorie niet-Engelstalige film, maar "The broken circle breakdown" maakt als outsider zeker ook nog een kans.